Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından oluşturulan ve ilki 2016 yılında yayınlanan “Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi” çalışması güncellenerek yayınlanmıştır.

Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi” çalışmasının amacı, üniversitelerin araştırma alanları bazında performanslarının birbirlerine karşılaştırmalı olarak değerlendirilebilmesini sağlamaktır.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün Çevre Bilimleri- Arıtma Teknolojileri alanında, kalite-hacim bazlı analiz sonuçlarına göre 1. bölgede yer almaktadır.  Kalite ve hacim puanlarının diğer üniversite puanları ortanca değeri üzerinde olması, kurumumuzda yapılan çalışmaların nicelikli ve nitelikli olduğunu göstermekte ve bizi gururlandırmaktadır. Emeği geçen hocalarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.