ENV-491 ve ENV-499 Kodlu Dersler Hakkında Bilgi

ENV491 Supplementary Curriculum Course

Hayat boyu öğrenmeyi teşvik etmek üzere tasarlanmış bir Enstitü dersi olup öğrencilerin öğrenim hayatları boyunca müfredat/İYTE dışında aldıkları eğitimleri bir araya getirerek bir seçmeli ders olarak saydırmalarına imkan vermektedir. Bu derse kaydolabilmek için 30 Nisan 2024 itibarıyla toplam 84 saat eğitime katıldığını ispatlamak ve bu eğitimlerden birini başarı ile tamamladığını gösterir başarı sertifikası sunmak şartları aranacaktır. Bu eğitimlerinin çoğunluğunu profesyonel/mesleki hayat ihtiyaçlarına ve/veya gerekliliklerine yönelik olması beklenmektedir. Dersi veren öğretim üyesinin takdirine bağlı olarak kişisel gelişime yönelik eğitimler de aranan 84 saate katkıda bulunabilir. Takdir, mesleki hayat ihtiyaçları ve/veya gereklilikleri ile ilinti kurulması kriterini esas alacaktır. Başarı sertifikalı eğitim kişisel gelişim kategorisinde olmamalıdır. Dönem sonunda (Mayıs ayında) derse kayıtlı öğrencilerden aldıkları eğitim(ler)i ve mesleki hayat ihtiyaçları ve/veya gerekliliklerine yönelik elde ettikleri kazanımları anlatacakları bir rapor ve sunum dersin nota yönelik gereklilikleri olacaktır.

ENV499 Cooperative Education Course

Çevre Mühendisliği 4. Sınıf öğrencilerinin Çevre Mühendisliği ile ilgili işyerlerini yakından tanıması amaçlamaktadır. Bu ders, öğrencilerin öğrenim süreleri içinde kazandıkları bilgi ve deneyimlerini pekiştirmek için uygulama yaparak lisans programlarına ilişkin bilgi ve görgülerini artırma imkânı sağlar. Bu dersi alabilmek için öğrencilerin Çevre Mühendisi çalışan bir işyeri ile anlaşma yapmış olması, bu işyeri için dersi veren öğretim üyesinden uygunluk onayı alması ve bu işyerinde 14 hafta boyunca haftada 1 tam gününü geçirmesi beklenmektedir. Öğrencilerin, 14 haftalık ders dönemi kapsamında işyerinde çalışan Çevre Mühendisi ile birlikte yapılan haftalık plana uygun olarak işyerinin tanımladığı işlerin yürütülmesinde verilen görevleri gerçekleştirmesi beklenmektedir. Öğrencilerin, 6. Haftada ve 14. Haftada olmak üzere sunacakları 2 adet Teknik rapor (işyeri Çevre Mühendisi tarafından onaylanmış) ile birlikte dönem sonunda işyerinde gerçekleştirilen işleri anlattıkları sunum, dersin nota yönelik gereklilikleri olacaktır.